Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

Juletradisjonene våre er mange og satte, men ettersom vi flytter mer og mer på oss, er det ikke lenger gitt at vi spiser ribbe i innlandet og pinnekjøtt på Vestlandet. Jeg liker begge deler like godt, og synes følelsen av den sprø ribbesvoren som knaser i munnen er noe av det beste som finnes. En kjøttfull, saftig og røkt pinnekjøttbit med kålrotstappe er også en helt annen verden. Julen er i stor grad bygget opp rundt julemiddagen. Forventningene er høye, og videreføringen av tradisjoner er viktig for oss. Det betyr allikevel ikke at du ikke kan prøve nye fremgangsmåter, eller tilføre julemiddagen noen nye ingredienser. Noe jeg gjør hver jul er å dampe pinnekjøttet oppå mandelpotetene. Ikke bare får du gjort to ting på en gang. Du får også poteter med herlig pinnekjøttsmak. Julemiddagen er på mange måter hjertet av den norske folkesjelen. Derfor er det ekstra viktig å nyte den litt ekstra. Jeg ønsker deg og dine er riktig god og smakfull jul.


Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Nå er skreien her

Nå er skreien her

LES MER
Adam lager pizza med villhjort fra Røros

Adam lager pizza med villhjort fra Røros

LES MER
Kål

Kål

LES MER

Helstekt kalkun

Ovnsbakt rosenkål med hasselnøtter, tranebær og fiken

Ovnsbakt rosenkål med hasselnøtter, tranebær og fiken

LES MER
Helstekt kalkun med stuffing, mandelpoteter og hjemmelaget saus på kraft

Helstekt kalkun med stuffing, mandelpoteter og hjemmelaget saus på kraft

LES MER
Waldorfsalat

Waldorfsalat

LES MER

Potet

Søtpotettoast med fetaost og pinjekjerner

Søtpotettoast med fetaost og pinjekjerner

LES MER
Poteter med agurk, syltet rødløk og rømme

Poteter med agurk, syltet rødløk og rømme

LES MER
Salatwrap med nypotetsalat og pepperrot

Salatwrap med nypotetsalat og pepperrot

LES MER

En litt grønnere jul

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Julens sopp- og linsestek

Julens sopp- og linsestek

LES MER

Adams guide til Hardanger

Plommesalsa og arme riddere

Plommesalsa og arme riddere

LES MER
Eplechutney med ingefær og chili

Eplechutney med ingefær og chili

LES MER
Pannestekt fjellørret med kremet spisskål, hardangerepler og frisk dill

Pannestekt fjellørret med kremet spisskål, hardangerepler og frisk dill

LES MER
Bo tett på naturen i Hardanger

Bo tett på naturen i Hardanger

LES MER

Grilltips

Grillsmør over ferdig grillet stek

Grillsmør

LES MER
Våre beste grilltips

Våre beste grilltips

LES MER
Grillet nykål med ostedressing

Grillet nykål med ostedressing

LES MER
Grillmarinade til grønnsaker

Grillmarinade til grønnsaker

LES MER

Kantarell – skogens gull

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Kantarell – råvarer i sesong

Kantarell – råvarer i sesong

LES MER

Populære poster

Hvordan koke poteter?

Hvordan koke poteter?

LES MER
Hjemmelaget five spice-krydder

Hjemmelaget five spice-krydder

LES MER

Siste poster

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER