
5-stjerners veimat
Veimat på sitt beste er solid og skikkelig mat laget fra grunnen av og med gode råvarer. Det er de gode kjøttkakene og den rause kjøttgryten, mat du kanskje ikke tar deg tid til å lage hjemme.
Akkurat nå har vi satt veikromat på menyen! Prøv våre luksusvarianter av fem veikroretter du husker fra barndommens bilturer. Dette er nostalgi med en twist! Alle rettene finner du under kategorien «Luksus veikro» der du velger retter selv.
Husker du da du var barn, den lange kjøreturen til hytta eller til bestemor og bestefar på en annen kant av landet. Etter det som føltes som en evighet, men som i virkeligheten bare var noen timer, svingte dere endelig opp foran veikroen.
Et utstoppet elghode på veggen. Lukten av kaffe og lapskaus. Menyen oppunder taket hvor du stavet deg frem til karbonader med løk og ovnsbakt laks med agurksalat. Isdisken og kanskje til og med en softismaskin.
Veimat er også en påminnelse om å ta seg tid, om å raste, ikke haste, men i stedet sette seg ned, samles rundt bordet og unne seg den gode tradisjonsmaten.

Her er 11 veimatfavoritter fra sør til nord:
Mortens Kro
Trondheimsveien 3, 1481 Hagan
Rv22 mellom Rv4 Oslo-Gjøvik eller E6 Oslo-Gardermoen
Tlf. 67 06 77 90
https://mortenskro.no og Mortens Kro på Facebook
Tradisjonell veikro med stor meny. Mye er laget på ferske og lokale råvarer.
Åpent alle dager til 19 og 20.
Sanngrund
Oslovegen 910, 2100 Skarnes
E16 mellom Oslo og Kongsvinger
Tlf. 62 96 46 60
https://sanngrund.no og Sanngrund AS på Facebook
Veikro med fokus på ferske råvarer, hjemmelagde sauser og et stort utvalg.
Åpent alle dager til 19 og 20.
Ladestasjon
Lokstallen Røykenvik
Røykenviklinna 412, 2760 Brandbu
Rv4 mellom Oslo og Dokka/Fagernes
Tlf. 61 33 66 13
www.lokstallenroykenvik.com og Lokstallen Røykenvik på Facebook
Spisested med avslappet og hyggelig stemning. Gode, hjemmelagde retter og rause porsjoner til restaurantpriser.
Åpent onsdag til søndag 12-20.

Dyranut Fjellstova
Dyranut
Rv7 over Hardangervidda mellom Geilo og Eidfjord
Tlf. 53 66 57 16
https://dyranut.com og Dyranut Fjellstova på Facebook
Fjellstue med hjemmelaget mat, fjellørret, burgere kjøttkaker av vilt, rømmegrøt og hjemmebakst.
Åpent i helgene fra mars til slutten av mai, åpent hele sommeren frem til slutten av september. Stengt om vinteren.
Haukeliseter fjellstue
Haukelivegen 2917, 3895 Edland
E134 over Haukelifjell mellom Østlandet og Vestlandet
Tlf. 35 06 27 77
www.dnt.no/hytter/betjente/haukeliseter/ og Haukeliseter fjellstue på Facebook
DNT-hotell med kafé med fjellmeny, burger, reinsdyrskav, stekt fjellfisk og buffet. Eget bakeri i tillegg.
Åpent alle dager til 20 og 21
Ladestasjon
Annis Spisested
Tomtegata 12, 2630 Ringebu
E6 gjennom Gudbrandsdalen, nord for Lillehammer
Tlf. 61 28 03 54
https://polsemakeri.no/velkommen-til-annis-spisested-pa-ringebu/ og Annis Ringebu på Facebook
Kafé/spisested med gode kjøttvarer fra eget pølsemakeri, men også fisk og mulighet for vegetar. Eget utsalg med slaktedisk og delikatesser.
Åpent mandag – lørdag, stengt søndag. Det kan være lurt å bestille bord.
Bakeriet i Lom
Sognefjellsvegen 7, 2686 Fossbergom
Rv15 mellom Otta og veien over Sognefjellet
Tlf. 907 85 999
https://bakerietilom.no og Bakeriet i Lom på Facebook
Bakeri og kafé i sentrum av Lom. Her er det kø om sommeren! Om sommeren er det også uteservering med steinovnsbakt pizza.
Åpent mandag – lørdag, søndag stengt
Lading i nærheten

Toftemo Turiststasjon
Vestsidevegen 1, 2662 Dovre
Ved E6 mellom Otta og Dombås
Tlf. 61 24 00 45
https://www.toftemo.no
og Toftemo Turiststasjon på FacebookKafé med a la carte-meny med svinekam, kjøttkaker av limousinfe og elgkarbonader i tradisjonsrikt hus med nyoppusset kjøkken og bad.
I sommersesongen åpent alle dager til 20. Åpningstidene varierer ellers i året.
Anitas Sjømat
Sakrisøy, 8390 Reine
E10 på Sakrisøy i Lofoten
Tlf. 900 61 566
https://sakrisoy.no/no/anitassjomat/ og Anitas Seafood på Facebook
Sjømatbar med hjemmelagde fiskekaker, fiskesuppe, sashimi og røkt fisk, kaffe og nybakte bakevarer.
Åpent alle dager 10-18
Vollan Gjestestue
Torgveien 2, 9040 Nordkjosbotn
Der E6 og E8 mellom Bardufoss og Tromsø møtes
Tlf. 77 72 23 00
https://vollangjestestue.no/ og Vollan Gjestestue på Facebook
Kafé med hjemmelaget husmannskost og stor meny til frokost, lunsj og middag med fiskeburger, lasagne, pasta med reinskav. Også vegetar.
Ladestasjon
Bios café
Sentrum 5, 9151 Storslett
E6 mellom Tromsø og Alta
Tlf. 77 76 50 40
https://bioscafe.no
Kafé med småretter og middag, med hjemmelaget hamburger, reinsdyrbiff og tørrfisk, salater og pizza.
Kilder: motor.no og kunders anbefalinger