Poteter

Din egen settepotet

I uke 19 følger det med settepotet av typen Danique, fra potetleverandøren Bjertnæs & Hoel, i matkassen. Bestill middager i uke 19, og dyrk dine egne poteter på kjøkkenet i sommer!

Rett 1
Rett 2
Rett 3

Få med dine egne settepoteter i matkassen i uke 19. Du kan for eksempel bestille svinefilet med ovnsbakte poteter, kjøttkaker i brun saus med hjemmelaget potetmos, eller fiskekaker med kokte småpoteter. Da får du også smakt på de nydelige potetene Bjertnæs & Hoel leverer til Adams hver uke. Det er bare å glede seg til spirende potetplanter og ferske, egendyrkede poteter utover sommeren!

For å bestille middagene må du være registrert som kunde hos Adams Matkasse. Registrer deg som kunde eller logg inn for å lese mer og bestille.

Slik dyrker du poteter

Det er faktisk ganske enkelt å dyrke sine egne poteter. Med settepoteter fra Bjertnæs&Hoel i matkassen, kan du enkelt dyrke de på ditt eget kjøkken! Plasser settepotetene i en eggekartong i vinduskarmen til de begynner å spire. Så planter du de i en bøtte eller potte med hull i bunnen. Du kan også kjøpe en egen potetbøtte, som drenerer godt og gjør innhøstingen enklere.

Vann regelmessig gjennom sommeren, så er det bare å glede seg til egendyrkede småpoteter til høsten!

Potetplante

Potetårshjulet

Bjertnæs & Hoel

Alle potetene du får i Adams Matkasse kommer fra vår dyktige leverandør Bjertnæs & Hoel som holder til på Smidsrød Gård, på Nøtterøy. Jordsmonnet der er rikt, og mye sol og gunstige vindforhold gjør at poteter og grønnsaker trives ekstra godt. Med agronomi og teknikk skaper Bjertnæs & Hoel gode, bærekraftige avlinger og veldig gode poteter! Bestill en matkasse i uke 19, så kan du også dyrke poteter fra Nøtterøy.

Poteter
Poteter

Smakfulle poteter

Vi gleder oss til at de første norske småpotetene ligger der på tallerkenen. Søte i smaken, samtidig som de byr på en tiltalende friskhet. Få smakefulle potetoppskrifter på Adams blogg.