Poteter

Din egen settepotet

I uke 21 følger det med settepotet av typen Folva, fra potetleverandøren Bjertnæs & Hoel, i matkassen. Bestill middager i uke 21, og dyrk dine egne poteter på kjøkkenet i sommer!

Slik dyrker du poteter

Det er faktisk ganske enkelt å dyrke sine egne poteter. Med settepoteter fra Bjertnæs&Hoel i matkassen, kan du enkelt dyrke de på ditt eget kjøkken! Plasser settepotetene i en eggekartong i vinduskarmen til de begynner å spire. Så planter du de i en bøtte eller potte med hull i bunnen. Du kan også kjøpe en egen potetbøtte, som drenerer godt og gjør innhøstingen enklere.

Vann regelmessig gjennom sommeren, så er det bare å glede seg til egendyrkede småpoteter til høsten!

Potetplante

Bjertnæs & Hoel

Alle potetene du får i Adams Matkasse kommer fra vår dyktige leverandør Bjertnæs & Hoel som holder til på Smidsrød Gård, på Nøtterøy. Jordsmonnet der er rikt, og mye sol og gunstige vindforhold gjør at poteter og grønnsaker trives ekstra godt. Med agronomi og teknikk skaper Bjertnæs & Hoel gode, bærekraftige avlinger og veldig gode poteter! Bestill en matkasse i uke 21, så kan du også dyrke poteter fra Nøtterøy.

Poteter
Poteter

Appetittlige poteter

Vi gleder oss til de første norske småpotetene ligger der på tallerkenen. Søte i smaken, samtidig som de byr på en tiltalende friskhet - og det finnes så mye smakfullt man kan lage av dem! Vi har samlet Adams beste potettips, så du kan prøve selv.

Få med dine egne settepoteter i matkassen i uke 21. Du kan for eksempel bestille vårsalat med skjørost fra Røros, asparges, sprøstekte timianpoteter, smilende egg og ramsløkaioli, pannestekt lyr med pepperonistekte poteter, kokte gulrøtter og ertesaus, eller kyllinggyrostallerken med middelhavspoteter, tzatziki og tomatsalat. Da får du også smakt på de nydelige potetene Bjertnæs & Hoel leverer til Adams hver uke. Det er bare å glede seg til spirende potetplanter og ferske, egendyrkede poteter utover sommeren!

Tre retter

For å bestille middagene må du være registrert som kunde hos Adams Matkasse. Registrer deg som kunde eller logg inn for å lese mer og bestille.

Potetårshjulet