Bærekraft hos Adams Matkasse

Bærekraft hos Adams Matkasse

Vi i Adams Matkasse jobber kontinuerlig for å bidra til et bedre miljø og en mer bærekraftig matindustri. Vi er ikke hele løsningen, men vi vil fortsette å gjøre vårt aller beste for å være en del av den.
Matrester bilde

Mindre middagsrester gjør stor forskjell

Det er ikke alltid enkelt å beregne hvor mye mat man skal lage til middag. Og det er faktisk måltidsrestene som står for det meste av matsvinnet i husholdningene. Dette kan vi gjøre noe med! Når du mottar en matkasse fra oss, har vi regnet ut næringsinnholdet i alle rettene og porsjonert alt ned i minste detalj for deg, slik at du bare får den maten du skal spise.

Praktisk for deg, avgjørende for miljøet.

Emballasje bilde

Emballasje mot matsvinn

For å slippe å kaste mat, må vi beskytte den på ferden hjem til oss og hjelpe den med å holde på væsken når den har kommet i hus. Det gjør vi gjennom å bruke de beste emballasjeløsningene. Vi er hele tiden i utvikling og jobber kontinuerlig med å finne de beste løsningene for hvert enkelt produkt. Derfor overvåker vi produktene hver uke, og endrer emballeringen etter sesong.

Epler
Plast bilde

Hvorfor ikke kutte all plast?

Plast er fortsatt det materialet som sikrer lengst holdbarhet på mange matvarer. I det store bildet er matsvinn faktisk en større belasting for miljøet enn plast, så lenge plasten gjenvinnes. Derfor er det viktig at vi tenker helhetlig når det kommer til emballasje, slik at vi ikke bidrar til mer matsvinn gjennom å bruke mindre egnede emballasjeløsninger. Selvfølgelig er plasten vi bruker resirkulerbar.

Holdbarhetsprisen bilde

Vi vant Holdbarhetsprisen!

Vi trenger alle bekreftelse på at vi jobben vi gjør er god. Særlig når det handler om noe så viktig som bærekraft. Derfor var gleden stor da vi mottok Matvetts holdbarhetspris for 2022.

Les juryens begrunnelse her.

Samkjøring bilde

Samkjøring av matvarer skåner miljøet

Som kunde i Adams Maktasse kan du bidra til å spare CO2-utslipp, fordi jo færre biler som kjører til butikken, jo mindre utslipp. Adams Matkasse leverer mat til flere husholdninger samtidig, slik at mange mennesker får varene sine i én og samme kjøring. Du sparer tid, sammen skåner vi miljøet.

Bærekraft i alle ledd

Bærekraft gjennomsyrer hele vår virksomhet, og vi jobber kontinuerlig for å være en bidragsyter til en mer miljøvennlig og bærekraftig matindustri. Hvis du vil vite mer, kan du lese vår seneste bærekraftsrapport.

Se bærekraftsrapporten vår

Åpenhetsloven bilde

Åpenhetsloven

Åpenhetsloven skal fremme virksomheters respekt for menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, samt sikre allmenheten tilgang på informasjon.

Les mer om Adams Matkasse og åpenhetsloven her