Høstmat

Høstens gaver

Luften får plutselig et kaldt drag. Kvelden lister seg stilt på tå, og mørket banker plutselig på ved middagstider. Bladene orker ikke mer - de slipper taket, og faller, faller, faller. Det er høst, og i Adams Matkasse ønsker vi den velkommen.

Vi tenner stearinlys, finner frem ullgensere fra boden, dekker rause bord og mesker oss med alt høsten har å by på. Varmende gryter og friske tyttebær, fargerike rotgrønnsaker og smakfullt villtkjøtt. De neste seks ukene serverer vi nydelige høstretter i Adams Matkasse. Du kan velge mellom mørkokte svinekjaker med gresskar og rosmarinpotet, norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, eller hva med en grov elgburger med rørte tyttebær? Vi ønsker høsten velkommen med imponerende mat, helt enkelt.

Du finner alle rettene på menyen under kategorien «Høstmat» i uke 42–47.

Villhjort

Villhjort på menyen

De neste ukene kan vi friste med villfanget hjort fra Stensaas Reinsdyrslakteri på Røros. Hjorten har beitet i de reneste naturområdene som finnes. Blant vennlige åpne fjell, sammen med reinsdyr. I skoger der elgen holder til, og blant glitrende blå fjellvann der ørreten vaker i lyse sommerkvelder. Du kan velge mellom norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og grønnkålchips, eller en deilig nordisk hvit pizza med villhjorteskav, sopp, sprø grønnkål, lagret ost og rørte tyttebær.

Les mer her

Linser og bønner

En solrik åker. Små frø hviler i jorden, og våkner til liv under solens varmende stråler. Spede skudd med dype røtter, og etter hvert - bugnende planter. Fulle av bittesmå kraftpakker. Ulike i størrelse og farge, men en ting har de til felles, linsene og bønnene. De tilfører smak, fylde og næring, sårt trengt når høsten banker på og solen går tidlig til sengs. Så ta med den solrike åkeren inn på kjøkkenet i høst, og lag en varmende daal, proppfull av smak. Eller hva med en raus kjøttgryte med belugalinser? Perfekt når gradene kryper nedover. En ting er hvert fall sikkert – de enkleste råvarene kan ofte være de mest imponerende.

Linser og bønner