Viltfanget hjort på menyen

I uke 41–47 kan vi friste med villfanget hjort fra Stensaas Reinsdyrslakteri på Røros. Du kan velge mellom norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og grønnkålchips, eller en deilig nordisk hvit pizza med villhjorteskav, sopp, sprø grønnkål, lagret ost og rørte tyttebær.

test
test
Test

Blant vennlige åpne fjell, sammen med reinsdyr. I skoger der elgen holder til, og blant glitrende blå fjellvann der ørreten vaker i lyse sommerkvelder. Hjorten har beitet i de reneste naturområdene som finnes, og det er klart at det påvirker smaken.

Hva med en nordisk hvit villhjorteskavpizza? Tynn, sprø bunn. En frisk hvit pizzasaus med smak av hvitløk. Lagret ost, syrlige tyttebær og crispy grønnkål. Eller nyt en norsk villhjorteskavgryte, med en fyldig smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og grønnkålchips

Du finner villhjorteskavgryte og villhjorteskavpizza på menyen i uke 41–47.

Rettene med villhjort kan bestilles i matkassene i uke 41-47. Siste frist for bestilling er 7. november kl 23.59.

Stensaas

Stensaas Reinsdyrslakteri

Familiebedriften ligger mellom Røros og Brekken og drives i dag av tredje generasjon Stensaas. De startet opp i 1890, og leverer et stort utvalg av kvalitetsprodukter av viltslaktet reinsdyr, hjort, elg og fisk.

Det var godt å komme inn i varmen hos daglig leder Johanne og salgssjef Magnus fra Stensaas som serverte nydelig speket reinsdyrshjerte, elg og hjort i en vedfyrt og røkfylt gamme. I Adams Matkasse er vi både stolte og takknemlige for det tette samarbeidet vi har med lokale produsenter som Stensaas, som brenner for faget og leverer unike råvarer av høy kvalitet. Tusen takk for oss, og for det fantastiske hjortekjøttet!

Røros – en fantastisk matdestinasjon

Det er ingen tvil om at Røros er et fantastisk sted for alle som er opptatt av mat. Lange tradisjoner og et unikt samarbeid mellom lokale produsenter fører til en rekke imponerende kvalitetsprodukter.

Vi har tatt turen til Røros for å møte folkene i Stensaas Reinsdyrslakteri, som leverer viltfanget hjort til matkassen i ukene fremover. Villhjort er som kjent ikke lett å fange på kamera, så å få nærkontakt med tamhjort på Torsvoll Hjortefarm en nydelig og iskald vintermorgen, var fantastisk. Senere på dagen kjernet vi eget smør hos Rørosmeieriet, smakte på nydelig alkoholfri IPA i bryggeriet, og deilig flattbrød fra Rørosbakeren.