20-30
Glutenfri
Vegetar
Butter chickpeas med spinat- og sitrussalat, basmatiris og korianderyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Ris
Basmatiris
125 g
Butter chickpeas
Kikerter
1 pakke
Spinat
50 g
Blomkål
½ stk
Butter chicken-paste
1 glass
Hakkede tomater
½ boks
Matfløte (Melk, Laktose)
150 g
Koriander- og limeyoghurt
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Lime
½ stk
Spinat- og sitrussalat
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 677 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 91 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Butter chickpeas: Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll spinaten i kaldt vann. Kutt blomkålen i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i 2–3 minutter, til den har en gyllen stekeskorpe. Ha i butter chicken-pasten og stek det videre i ett minutt. Vend inn de hakkede tomatene og la det småkoke i 3–4 minutter. Vend inn halvparten av spinaten, matfløten og kikertene, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter, til blomkålen er mør.
- Koriander- og limeyoghurt: Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha yoghurten i en serveringsskål, og vend inn halvparten av korianderen. Skyll og tørk limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til yoghurten med limeskallet og saft fra halve limen, litt salt og pepper.
- Spinat- og sitrussalat: Ha resten av spinaten i en skål. Skrell appelsinen, og del den i terninger eller fileter. Bland appelsinen og spinaten med resten av korianderen, og smak til med saften fra resten av limen, litt olivenolje, salt og pepper.
- God middag!