Elgburger med rørte tyttebær og bløtstekt løk, steinsoppmajones og potetstaver
20-30

Elgburger med rørte tyttebær og bløtstekt løk, steinsoppmajones og potetstaver

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • smør
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Potetstaver

poteter
Poteter
350 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke

Bløtstekt løk

gul løk
Gul løk
1 stk
Sukker
½ ss
Smør (Melk)
½ ss

Steinsoppmajones

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Soyasaus (Soya)
½ ss

Burgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Elgburgere

elgburger
Elgburger
280 g

Til servering

strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 841 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Elgburgerne kan varmes i stekeovnen sammen med potetene.

  1. Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetstaver: Skyll og kutt potetene i tykke staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu på potetene 1–2 ganger underveis i steketiden. Krydre potetene med kryddermiksen rett før servering.    
  3. Bløtstekt løk: Skrell og kutt løken i tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, eller til den er gylden. Tilsett ½ ss sukker og ½ ss smør og glaser løken i 1 minutt. Ha løken over i en liten skål.  
  4. Steinsoppmajones: Bland sammen aiolien, steinsoppulveret og ½ ss soyasaus i en liten skål. Smak til med pepper.   
  5. Burgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.  
  6. Elgburgere: Varm opp en stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgburgerne i 2–3 minutter på hver side. 
  7. Servering: Sett sammen burgere av burgerbrødene med kålsalaten, og fordel de rørte tyttebærene og den bløtstekte løken på elgburgerne. Server de grovkutta potetene og steinsoppmajonesen til retten.