Finckenhagens valg
Laktosefri
Glutenfri
Ovnsbakt seifilet og blomkål med hjemmelaget potetmos og pinjekjernesmør
4.11 (227)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- melk
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Blomkål
½–1 stk
Seifilet
325 g
Sjalottløk
½–1 stk
Gressløk
1 bunt
Pinjekjerner
1 pakke
Smør
2 ss
Soyasaus
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 508 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 38 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Unngå å server pinjekjernene til barn under 3 år, da de kan sette dem i halsen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til til den har fått litt farge.
Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, over eller under blomkålen, til den flaker seg ved et litt trykk med fingeren.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk ønsket mengde av gressløken. Smelt omtrent 2 ss smør i en liten kjele, og stek løken i smøret i 2–3 minutter, eller til den er blank. Ha pinjekjernene i smøret, og stek videre til smøret er nøttebrunt. Skru deretter ned varmen, og vend inn gressløken og 1 ss soyasaus.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!