Ovnsbakt seifilet og blomkål med hjemmelaget potetmos og pinjekjernesmør

Finckenhagens valg

Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt seifilet og blomkål med hjemmelaget potetmos og pinjekjernesmør

4.11 (227)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Blomkål
½–1 stk
Seifilet
325 g
(Fisk)
Sjalottløk
½–1 stk
Gressløk
1 bunt
Pinjekjerner
1 pakke
Smør
2 ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 508 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 38 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Unngå å server pinjekjernene til barn under 3 år, da de kan sette dem i halsen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 1520 minutter, eller til til den har fått litt farge.
 Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 810 minutter, over eller under blomkålen, til den flaker seg ved et litt trykk med fingeren. 
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk ønsket mengde av gressløken. Smelt omtrent 2 ss smør i en liten kjele, og stek løken i smøret i 23 minutter, eller til den er blank. Ha pinjekjernene i smøret, og stek videre til smøret er nøttebrunt. Skru deretter ned varmen, og vend inn gressløken og 1 ss soyasaus.
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!