20-30
Laktosefri
Glutenfri
Indisk kylling- og grønnsaksgryte med koriander, kokos og lime, basmatiris og peanøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Peanøtter,
- nøtter
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Indisk kylling- og grønnsaksgryte
Gul løk
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Spinat
50 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Kokoskrem
1 pakke
Garam masala
½–1 pakke
Lime
½ stk
Vann
1–2 dl
Topping
Koriander
1 bunt
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 789 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne hakket koriander inn i den ferdigkokte risen rett før servering.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Indisk kylling- og grønnsaksgryte: Skrell løken. Skyll paprikaen og spinaten. Kutt løken og paprikaen i terninger. Del kyllingen i jevnstore biter. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun kyllingen i 3–4 minutter, til den er godt brunet. Ha kyllingen over på en tallerken.
- Indisk kylling- og grønnsaksgryte, fortsettelse: Ha litt ny olje i kjelen, og varm opp til høy varme. Stek løken og paprikaen i 2–3 minutter. Ha i kyllingen, kokoskremen, 1 dl vann og halve pakken med garam masala-krydderet, og kok det hele på middels varme i 5 minutter. Del limen i båter. Smak til gryten med saft fra limen, eventuelt mer av garam masala-krydderet, salt og pepper. Vend inn spinaten. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
- Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp gryten med korianderen og peanøttene. Server resten av limebåtene til retten.