Indisk kylling- og grønnsaksgryte med koriander, kokos og lime, basmatiris og peanøtter
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Indisk kylling- og grønnsaksgryte med koriander, kokos og lime, basmatiris og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter,
  • nøtter

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Indisk kylling- og grønnsaksgryte

gul løk
Gul løk
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
spinat
Spinat
50 g
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
1–2 dl

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 789 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne hakket koriander inn i den ferdigkokte risen rett før servering.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Indisk kylling- og grønnsaksgryte: Skrell løken. Skyll paprikaen og spinaten. Kutt løken og paprikaen i terninger. Del kyllingen i jevnstore biter. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun kyllingen i 3–4 minutter, til den er godt brunet. Ha kyllingen over på en tallerken. 
  3. Indisk kylling- og grønnsaksgryte, fortsettelse: Ha litt ny olje i kjelen, og varm opp til høy varme. Stek løken og paprikaen i 2–3 minutter. Ha i kyllingen, kokoskremen, 1 dl vann og halve pakken med garam masala-krydderet, og kok det hele på middels varme i 5 minutter. Del limen i båter. Smak til gryten med saft fra limen, eventuelt mer av garam masala-krydderet, salt og pepper. Vend inn spinaten. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. 
  4. Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp gryten med korianderen og peanøttene. Server resten av limebåtene til retten.