Kan grilles
Laktosefri
Lakse-kushiyaki med asiatisk agurksalat, epleris og chilimajones
4.39 (297)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
125 g
Grønt eple
1 stk
Lime
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss
Laksefilet
270 g
Grillspyd
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 789 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Yakitorispyd tilberedes tradisjonelt over grillkull, og det kan du også gjøre. Forbered tilbehøret på kjøkkenet, og ta med alt ut i hagen eller på balkongen. Yakitorispydene grilles raskt over direkte varme, og er ferdige på 2–3 minutter.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Klem limen godt. Del limen i to, og press saften over i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp det sammen til sukkeret er løst opp. Smak til med salt og pepper. Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene i limemarinaden, og la salaten stå fremme til servering.
Del fisken i to på langs, og tre bitene på grillspydene. Legg fiskespydene på et stekebrett med bakepapir, og fordel soya- og ingefærsausen over. Stek fiskespydene øverst i ovnen i 4–5 minutter.
Skyll eplet, og kutt det i små terninger. Bland eplet med den ferdigkokte risen.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i et lite minutt, til de er gylne. Legg frøene over på et lite fat. Skyll og kutt vårløken i skiver. Server chilimajonesen, vårløken og sesamfrøene til retten.
Vel bekomme!