Vegetar
Galette med cherrytomater, chevre, løk og urter, servert med frisk salat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
Paibunn
1 pakke
Chevre
100 g
Cherrytomater
250 g
Gul løk
½ stk
Urtemiks
1 pakke
Spinat
50 g
Agurk
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 916 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 125 g
- Protein: 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha alle tomatene på en tallerken, legg en annen tallerken over og kutt i tomatene i to ved å bruke en lang kniv, mens du holder lett på den øverste tallerkenen, og kutter mellom dem.
Varm opp stekeovnen til 200 grader over- og undervarme.
Skyll tomatene og kutt dem i to. Ha tomatene i en sil og strø godt med salt over. La tomatene få renne av seg i 10 minutter, før du tørker dem lett med litt kjøkkenpapir. Skrell løken, og kutt den i tynne skiver.
Strø litt hvetemel utover et bakepapir og kjelve ut paideigen til en stor sirkel. Legg den over på et stekebrett.
Riv chevren fra hverandre med fingrene, og strø den utover galettebunnen. La det være igjen 4–5 cm uten ost langs kanten. Fordel tomatene over chevren, topp med løken og urtemiksen, og drypp litt olivenolje over. Brett kanten inn rundt hele, slik at den dekker litt av fyllet. Pensle kanten med litt olje eller vann, og stek den midt i ovnen i 20–30 minutter.
Skyll spinaten, agurken og persillen. Kutt den halve agurken i små biter. Grovhakk persillen og spinaten. Vend spinaten sammen med agurken og persillen i en serveringsskål. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Bon appétit!
God middag!