Quinoasalat med falafel, ovnsbakt søtpotet og granateple, servert med urtedressing
20-30
Glutenfri
Vegetar

Quinoasalat med falafel, ovnsbakt søtpotet og granateple, servert med urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte søtpoteterninger

søtpotet
Søtpotet
1 stk
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke

Quinoasalat

quinoamiks
Quinoamiks
125 g
granateple
Granateple
1 stk
mynte
Mynte
½ bunt

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Vann
½ dl

Falafler

falafler
Falafler
1 pakke

Til servering

urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 783 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 123 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du granateplefrø til overs? Strø dem over yoghurt med müsli til frokost.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte søtpotetterninger: Skyll søtpoteten godt, og kutt den i middels store terninger. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og det tyrkiske krydderet. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter.
  3. Quinoasalat: Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
  4. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har. Ha rødløken i en serveringsskål, og vend inn 1 ss sukker, litt salt, 2 ss eddik og ½ dl vann.
  5. Falafler: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter, eller til de er gylne.
  6. Quinoasalat, fortsettelse: Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene. Skyll og finhakk mynten. Ha quinoaen i en stor serveringsskål, og vend inn mynten, granateplefrøene og den syltede rødløken.
  7. Servering: Topp salaten med den ferdigstekte søtpoteten. Server falaflene og urtedressingen til retten.