20-30
Tyrkiske kjøttboller i pitabrød med ajvaryoghurt og frisk tomatsalat med rødløk og persille
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- salt
- sukker
- olivenolje
- pepper
Tyrkiske kjøttboller
Rødløk
½ stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Salt
¼–½ ts
Frisk tomatsalat med rødløk og persille
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Chiliflak
1 pakke
Sukker
½ ts
Olivenolje
1 ss
Pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
4 stk
Ajvaryoghurt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
Ajvar
½–1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 800 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 101 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du deler pitabrødene i to på langs så du får to tynne brød, kan du fylle dem som en taco.
- Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
- Tyrkiske kjøttboller: Skrell og finhakk halve rødløken. Bland sammen kjøttdeigen med rødløken, det tyrkiske krydderet, halvparten av chilikrydderet, ¼–½ ts salt og litt pepper. Rull deigen til små kjøttboller.
- Frisk tomatsalat med rødløk og persille: Skrell og kutt resten av rødløken fra steg 2 i tynne skiver med en kniv eller mandolin. Legg rødløken i en sil, og vend inn litt salt. La rødløken trekke i saltet i 5 minutter. Skyll løken i kaldt vann og sil av vannet.
- Frisk tomatsalat med rødløk og persille, fortsettelse: Skyll tomaten og agurken og kutt dem i terninger. Skyll og grovhakk persillen. Bland sammen rødløken, tomaten, persillen, 1 ss olivenolje, ½ ts sukker, saft fra sitronen, salt, pepper og ønsket mengde chiliflak i en skål.
- Tyrkiske kjøttboller, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 7–8 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
- Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering (se tips).
- Ajvaryoghurt: Bland yoghurten med ajvaren i en skål, og smak til med resten av det røkte chilikrydderet og litt salt.
- Vel bekomme!