20-30
Vegetar
Primørsalat med quinoa og halloumiost, servert med basilikumolje
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Quinoa
Quinoamiks
125 g
Primørsalat
Nepe
1 stk
Reddiker
1 pakke
Asparges
100 g
Hjertesalat
1 stk
Halloumi (Melk, Laktose)
100–200 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Basilikumolje
Basilikumolje
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 618 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Quinoa: Kok quinoaen etter anvisning på pakken. La quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
- Primørsalat: Skyll nepen og reddikene, og kutt dem i båter. Skyll aspargesen og salaten. Fjern de nederste 2–3 cm på aspargesene. Del hjertesalaten i 4 båter på langs. Ha nepen og reddikene i en ildfast form og ha i 1 ss smør og 2 ss soyasaus. Stek nepene og reddikene i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Primørsalat, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiosten i omtrent 1 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeskorpe. Pensle aspargesene og snittflatene på hjertesalaten med olje, og krydre med salt og pepper. Stek hjertesalatbåtene og aspargesene i omtrent 2 minutt, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe.
- Servering: Fordel quinoaen på et serveringsfat. Del halloumiskivene og hjertesalaten i grove strimler, og aspargesen i mindre biter. Vend nepen og reddikene inn i salaten, og topp med osten, salaten, aspargesen og basilikumoljen.
- God middag!