Kokoskremet brokkoli- og ertesuppe med torsk, kjerneblanding og nystekt brød
25-35
Laktosefri

Kokoskremet brokkoli- og ertesuppe med torsk, kjerneblanding og nystekt brød

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Erte- og brokkolisuppe

brokkoli
Brokkoli
½ stk
gul løk
Gul løk
½ stk
mynte
Mynte
½ bunt
sitron
Sitron
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
2 pakke
grønne erter
Grønne erter
125 g
Smør (Melk)
1 ss
Vann
5 dl

Brød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Torsk og kjerneblanding

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
165 g
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 792 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til med chilikrydder.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Erte- og brokkolisuppe: Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og finhakk løken. Plukk bladene av mynten. Skyll sitronen, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern.
  3. Erte- og brokkolisuppe, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett 1 ss smør. Stek løken og ingefærblandingen i omtrent 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett brokkolien, 5 dl vann, grønnsaksbuljongen, og ¼ av mynten. Kok opp, og la det småkoke i 3–4 minutter. Tilsett kokoskremen og ertene, og la det koke i et par minutter til. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper, det revne sitronskallet og saften fra den halve sitronen.
  4. Brød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  5. Torsk og kjerneblanding: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær fisken i terninger. Legg fisken på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel kjerneblandingen utover den andre siden av stekebrettet. Stek fisken og kjerneblandingen i ovnen med brødene når det gjenstår omtrent 4 minutter av brødenes steketid.
  6. Servering: Finhakk resten av myntebladene. Server suppen i dype suppeskåler, og topp med torsken, kjerneblandingen og de finhakkede myntebladene. Server brødene til retten.