20-30
Glutenfri
Chipotlestekt kylling med søtpotetfries, servert med rødbetequinoa med frisk appelsin og dillyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Søtpotetfries
Søtpoteter
2 stk
Rødbetequinoa med frisk appelsin
Quinoamiks
125 g
Rødbete
1 stk
Vårløk
1 pakke
Appelsin
1 stk
Dillyoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Dill
1 pakke
Chipotlestekt kylling
Skivet kyllingfilet
300 g
Chipotlemiks
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 733 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 96 g
- Protein 59 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tre det krydrede kyllingkjøttet på spyd og pensle med olje. Grill kyllingspydene på utegrill over direkte varme i omtrent 8 minutter, for en herlig smak av sommer.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Søtpotetfries: Skrell og kutt søtpotetene i tynne staver. Ha søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetfriesene midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Rødbetequinoa med frisk appelsin, forberedelse: Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
- Rødbetequinoa med frisk appelsin: Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Varm opp en tykkbunnet kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødbetene i omtrent 5 minutter. Skyll og grovkutt vårløken. Skrell appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger.
- Dillyoghurt: Ha yoghurten i en liten skål. Skyll og tørk dillen, og finhakk halvparten. Smak til yoghurten med salt, pepper og den finhakkede dillen.
- Chipotlestekt kylling: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med chipotlemiksen, litt salt og pepper.
- Rødbetequinoa med frisk appelsin, fortsettelse: Bland den ferdigkokte quinoaen, vårløken og appelsinterningene med rødbeteterningene.
- Servering: Server kyllingen med søtpotetfriesene, rødbetequinoaen og dillyoghurten. Dryss resten av dillen over retten, og server.