30-40
Vegetar
Urtepanert middagsost fra Røros med byggkornsalat og appelsin, servert med estragondressing og varme brød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- smør
Byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
Estragondressing
Estragon
½ bunt
Appelsin
¼ stk
Røros lettrømme (Melk, Laktose)
½ pakke
Urtepanert middagsost
Panering
35 g
Estragon
½ bunt
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Appelsinvinaigrette
Sjalottløk
½ stk
Appelsin
¼ stk
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Salat
Agurk
½ stk
Grønt eple
½ stk
Ruccola
50 g
Hvite bønner
½ pakke
Appelsin
½ stk
Varme brød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 898 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 119 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha alle ingrediensene til vinaigretten i et lite syltetøyglass med lokk og rist det godt sammen.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
- Estragondressing: Skyll og grovhakk estragonen, men fjern de groveste stilkene. Skyll og finriv skallet (kun det oransje) fra appelsinen. Ha rømmen i en skål med halvparten av estragonen og ønsket mengde av appelsinskallet i en skål. Smak til med salt og pepper.
- Urtepanert middagsost: Bland sammen paneringen og resten av estragonen på en tallerken. Smør litt av rømmedressingen på ostebitene og vend de deretter i paneringen.
- Appelsinvinaigrette: Skrell og finhakk sjalottløken. Bland løken, sennepsvinaigretten, saften fra halve appelsinen og litt salt og pepper i en skål (se tips).
- Salat: Skyll og kutt agurken og eplet i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Skrell og kutt resten av appelsinen i biter. Ha bønnene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Ha grønnsakene, salaten, appelsinen og bønnene i en serveringsskål og vend inn appelsinvinaigretten.
- Varme brød: Varm brødene i ovnen som anvist på pakken.
- Urtepanert middagsost, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek den panerte osten i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper.
- Servering: Vend de ferdigkokte byggkornene inn i salaten, og server med den urtepanerte middagsosten, brødene og rømmedressingen.