25-35
Sprøpanert sei med reddik- og dillsalat og blomkål, servert med kremet hvitløkssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter og grønnsaker
Poteter
350 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Grønne erter
125 g
Reddik- og dillsalat
Rødløk
½–1 stk
Reddiker
1 pakke
Dill
½ pakke
Sitron
1 stk
Sprøpanert sei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g
Kremet hvitløkssaus
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Dill
½ pakke
Sitronskall
½ stk
Vann
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 648 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm stekeovnen opp til 220 grader varmluft.
- Poteter og grønnsaker: Ha potetene i en kjele og dekk dem med vann. Ha i litt ekstra vann, slik at det er plass til grønnsakene. Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok brokkoli- og blomkålbukettene sammen med potetene de siste 3 minuttene av koketiden. Ha ertene i vannet det siste minuttet av koketiden.
- Reddik- og dillsalat: Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skyll, rist og finhakk hele dillen. Stilkene skal brukes i punkt 5. Skyll sitronen og finriv skallet, kun det gule, på et rivjern. Ha rødløken og reddikene i en skål og bland inn bladene av den finhakkede dillen, og skvis over saften fra sitronen. Bland godt og krydre med litt salt.
- Sprøpanert sei: Fordel fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
- Kremet hvitløkssaus: Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i omtrent 1 minutt. Rør inn grønnsaksbuljongen, crème fraîchen og ½ dl vann. Kok opp og tilsett de finhakkede dillstilkene og sitronskallet fra punkt 3, og smak til med salt og pepper.
- God middag!