Mørkokt svinebog i sennepssjy med timianbakt kålrot, syrlig rødkål og potetmos
35-45
Glutenfri

Mørkokt svinebog i sennepssjy med timianbakt kålrot, syrlig rødkål og potetmos

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1–1½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Timianbakt kålrot

kålrot
Kålrot
300 g
timian
Timian
1 bunt
Smør (Melk)
½ ss

Syrlig rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
½ ss
Eplesider-/hvitvinseddik
1 ss
Vann
½ dl

Mørkokt svinebog i sennepssjy

gul løk
Gul løk
1 stk
sjysaus
Sjysaus (Melk)
1 pakke
mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
grov sennep
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 721 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne sennepen ved siden av retten, så middagsgjestene selv kan ha på så mye de ønsker.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetmos: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Timianbakt kålrot: Skrell og kutt kålroten i omtrent 3 cm store biter. Grovhakk timianen. Fordel kålroten utover et stekebrett med bakepapir, og ha over timianen, salt, pepper og ½ ss smør. Stek kålroten midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til den er gjennomstekt. Snu på kålroten halvveis inn i steketiden. 
  4. Syrlig rødkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i et par minutter, til den er blank. Tilsett ½ ss sukker, 1 ss eddik og ½ dl vann, og la det hele koke til væsken er kokt inn i kålen. Smak til med salt.  
  5. Mørkokt svinebog i sennepssjy: Skrell og kutt løken i omtrent 1 cm brede skiver. Ha løken, sjysausen, kjøttet og sjyen fra pakken i en kjele. Kok opp, og la det hele småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter. Smak til sausen med sennepen, salt og pepper.
  6. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–1½ dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  7. Vel bekomme!