15-20
Laktosefri
Ponzubakt laks med kinakål og edamamebønner, servert med jasminris og chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- sukker
- salt
Jasminris
Jasminris
125 g
Ponzubakt laks
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½ pakke
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
½ ss
Kinakål og edamamebønner
Ingefær
1 bit
Gulrot
1 stk
Delt kinakål
200 g
Lime
1 stk
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Sukker
1 ts
Tilbehør
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 854 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne litt finrevet limeskall (kun det grønne) sammen med kålen for en ekstra frisk smak. Du kan også wokke grønnsakene hvis du heller vil det.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ponzubakt laks: Bland ponzusausen og teriyakisausen sammen i en skål. Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med litt salt. Fordel omtrent halvparten av ponzudressingen og ½ ss smør over fisken. Stek den midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til den er gjennomstekt, men med en svak mørkerød kjerne.
- Kinakål og edamamebønner: Skrell og finriv 1 ts av ingefæren på et rivjern. Skrell gulroten. Kutt den i tynne strimler på langs med en potetskreller, eller grovriv den på et rivjern. Kutt kålen i strimler. Bland alt sammen i en skål, og rør inn 1 ts sukker, saften fra halve limen og edamamebønnene. Bland godt sammen, og smak til med salt og eventuelt mer av saften fra limen.
- Servering: Server resten av ponzudressingen og chilimajonesen til retten.