20-30
Bollywoodgryte med kylling og spinat, servert med korianderris, nanbrød og raita
Saftig kylling, søt paprika og aromatisk sopp i en kremet saus. Dette er en enkel indisk gryterett proppfull av smaker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olje
Korianderris
Basmatiris
125 g
Koriander
1 bunt
Bollywoodgryte
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Bollywoodgryte med kylling (Melk, Laktose)
600 g
Spinat
100 g
Crème fraîche (Melk, Laktose)
75–150 g
Nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
½ pakke
Raita
Raita (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 959 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 106 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er også godt å finhakke korianderen, og la den koke med risen helt fra starten.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Korianderris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll, tørk og finhakk korianderen, og bland den inn i risen ved servering.
- Bollywoodgryte: Skrell hvitløken og løken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i skiver. Skyll og tørk spinaten.
- Bollywoodgryte, fortsettelse: Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og hvitløken i et par minutter, til løken er gyllen. Bland inn bollywoodgryten, kok forsiktig opp, og la det småkoke i et par minutter. Vend inn spinaten og crème fraîchen, og la gryten stå og trekke frem til servering.
- Nanbrød: Varm nanbrødet i ovnen i 2–3 minutter før servering.
- Raita: Server raitaen til retten.