15-20
Glutenfri
Vegetar
Rask indisk gryte, servert med basmatiris og koriandermarinert blomkål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Marinert blomkål
Blomkål
1 stk
Korianderpaste
1 glass
Olivenolje
2 ss
Basmatiris med karri
Basmatiris
135 g
Karri
1 pakke
Indisk kikertgryte
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Kikerter
1 pakke
Spinat
50 g
Indisk saus (Selleri, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Papadams
Papadams
½ pakke
Tilbehør
Koriander
1 bunt
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 971 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 134 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med ristede cashewnøtter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Marinert blomkål: Del blomkålen i mindre buketter, og fordel bukettene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn korianderpasten og omtrent 2 ss olivenolje. Stek blomkålbukettene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
- Basmatiris med karri: Tilbered risen som anvist på pakken, men ha pakken med karri i kokevannet.
- Indisk kikertgryte: Skrell og finhakk løken. Skyll og del tomaten i terninger, og skyll kikertene og spinaten i kaldt vann.
- Indisk kikertgryte, fortsettelse: Varm opp en romslig kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene og løken i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Vend inn tomatterningene når det gjenstår omtrent 2 minutter av steketiden. Ha på den indiske sausen, og la gryten småkoke i omtrent 5 minutter. Vend spinaten inn i gryten, og la det småkoke til spinaten har falt litt sammen. Spe med litt vann ved behov, og smak til med salt og pepper før servering.
- Papadams: Stek papadamene på rist under blomkålen i omtrent 1 minutt, eller til de har fått bobler og en gyllen farge.
- Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Topp gryten med korianderen, og server mangochutneyen og papadamene til retten.