Ponzubakt laksefilet med wokket pak choy, jasminris og lime
15-20
Laktosefri

Ponzubakt laksefilet med wokket pak choy, jasminris og lime

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt

Jasminris

Jasminris
135 g

Ponzubakt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Smør (Melk)
2 ss

Wokket pak choy

pak choy
Pak choy
1 stk
råkostmiks
Råkostmiks
150 g

Til servering

lime
Lime
½ stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 828 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle oppskriften, kan grønnsakene bakes i ovnen sammen med fisken.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Jasminris: Kok risen etter anvisningen på pakken.  
  3. Ponzubakt laksefilet: Skyll fisken i kaldt vann. Fordel fisken i en ildfast form og ha over ponzusausen, saften fra ½ lime og 2 ss smør. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.    
  4. Wokket pak choy: Skyll pak choyen, og kutt den i grove strimler. Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme og ha i litt olje. Wok pak choyen og råkostmiksen i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt.     
  5. Til servering: Kutt resten av limen i båter. Server limebåtene og peanøttene til retten. God middag!