30-40
Vietnamesisk nudelsalat med sprøstekte kylling-vårruller, peanøtter, mynte og syrlig chili- og sesamsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- peanøtter,
- melk,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
Nudelsalat
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Mynte
1 bunt
Vårruller
Vårruller med kylling (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
6 stk
Chili- og sesamsaus
Søt chilisaus
1 pakke
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Til servering
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 874 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 117 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Syltet gulrot: Skrell og kutt gulrøttene i strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Kok opp ½ dl eddik, 3 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn gulrøttene. La gulrøttene trekke i laken frem til servering.
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann.
- Nudelsalat: Tilbered nudlene som anvist på pakken i kjelen fra punkt 1. Hell av vannet, skyll nudlene raskt i kaldt vann, og la dem renne av seg i et dørslag. Vend inn litt olje, og ha nudlene over på et stort fat.
- Vårruller: Fordel vårrullene utover et stekebrett med bakepapir. Stek vårrullene i ovnen i 8–10 minutter, til de er gjennomvarme og sprø. Del vårrullene i to eller fire før servering.
- Nudelsalat, fortsettelse: Skyll agurken, og skrell gulroten. Kutt agurken og gulroten i tynne strimler, eller grovriv dem på et rivjern (se tips). Skyll og kutt hjertesalaten i tynne strimler. Skyll og rist mynten. Legg grønnsakene og mynten på fatet med nudlene.
- Chili- og sesamsaus: Bland den søte chilisausen og sesam- og chilisausen i en serveringsskål.
- Servering: Legg nudlene i bunnen av en tallerken. Topp med grønnsakene, vårrullene, de hakkede peanøttene, mynten og chili- og sesamsausen, og bland det hele sammen.