30-40
Laktosefri
Pho – Vietnamesisk nudelsuppe med svin- og tofuboller, ingefær og koriander
Pho er en tradisjonell vietnamesisk rett. Med hoisinsaus, svin- og tofuboller, chili og koriander er dette garantert en smaksrik matopplevelse.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- salt
Pho-kraft
Oksebuljong
1 pakke
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Koriander
½ bunt
Sjalottløk
1 stk
Vann
1 l
Soyasaus (Soya)
1 ss
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Grønnsaker
Vårløk
½ pakke
Delt kinakål
100–200 g
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Koriander
½ bunt
Svin- og tofuboller
Stekt norsk tofu (Soya)
½ pakke
Salsicciadeig
150 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 749 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også lage dette som en wokrett. Da wokker du kjøttdeigen, tofuen, grønnsakene og sausen, og server nudlene ved siden av.
- Pho-kraft: Kok opp 1 l vann i en kjele, og ha i oksebuljongen, hoisinsausen, halve pakken med sesam- og chilisausen og halve pakken med ingefærblandingen.
- Pho-kraft, fortsettelse: Skyll korianderen, og grovhakk stilkene. Legg korianderbladene til siden. Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Ha korianderstilkene og sjalottløken i kraften. La kraften småkoke på lav varme til resten av retten er klar. Smak til kraften med resten av sesam- og chilisausen, soyasaus og salt.
- Eggenudler: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell av vannet, og skyll nudlene raskt i kaldt vann. Vend inn litt olje, og ha nudlene over i en skål.
- Grønnsaker: Skyll og kutt vårløken og kinakålen i tynne strimler. Skyll og kutt chilien i skiver. Skyll og kutt limen i båter. Ha grønnsakene og resten av korianderen over på en tallerken.
- Svin-og tofuboller: Kutt tofuen i små terninger. Bland salsicciadeigen, tofuen, resten av ingefærblandingen og 1 ss soyasaus i en bolle. Form små kjøttboller av blandingen. Legg kjøttbollene i kraften, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter før servering.
- Servering: Sett frem alle ingrediensene på bordet, slik at man kan sette sammen sin egen pho. Fordel nudlene, svin- og tofubollene og grønnsakene i suppeskåler. Hell over den varme kraften, og topp retten med chilien, korianderen og limebåtene.