20-30
Laktosefri
Glutenfri
Stekt kveitefilet med honningbakte gulrøtter i sennepsvinaigrette, rødvinssaus og kokte poteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Honningbakte gulrøtter i sennepsvinaigrette
Gulrøtter
400 g
Honning
1 pakke
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Stekt kveitefilet
Kveitefilet m/skinn (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ts
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Tilbehør
Dill
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 681 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 53 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pisk gjerne inn 1 ss smør i sausen rett før servering.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Honningbakte gulrøtter i sennepsvinaigrette: Skrell eller skyll gulrøttene, og del dem i to eller fire på langs avhengig av størrelsen. Ha honningen i en liten kjele, og varm opp på middels varme i 1 minutt, til honningen er flytende. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Ringle honningen over gulrøttene, og stek dem midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Stekt kveitefilet: Skjær skinnet av fisken, og kutt den i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.
- Rødvinssaus: Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.
- Honningbakte gulrøtter i sennepsvinaigrette, fortsettelse: Ta de ferdigstekte gulrøttene ut av ovnen, og vend inn sennepsvinaigretten.
- Servering: Skyll og tørk dillen, og plukk bladene av stilkene. Topp gulrøttene med dillen.