15-20
Wraps med kylling i tikka masala-saus, kålsalat og tomatraita
Dette er en variant av den klassiske indiske kyllingcurryen. Her får du tortillalefser fylt med fyldig kyllingcurry, syrlig kål og frisk tomatraita.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- sukker
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
Kålsalat
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Sukker
1 ts
Tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
4 stk
Kylling i tikka masala-saus
Strimlet kyllingfilet
300 g
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
½–1 glass
Crème fraîche (Melk, Laktose)
75–150 g
Tomatraita
Tomat
1 stk
Raita (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 800 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 90 g
- Protein 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Kålsalat: Skrell og kutt hele rødløken i tynne skiver. Bland halvparten av rødløken, 1 ts sukker og saften fra ønsket mengde av sitronen i en skål. La løken trekke i marinaden i 5–10 minutter. Vend den strimlede kålsalaten inn i løken rett før servering.
- Tortillalefser: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 10 minutter.
- Kylling i tikka masala-saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter. Ha i resten av rødløken, og stek i 1–2 minutter til, eller til løken er blank. Tilsett tikka masala-pasten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i crème fraîchen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen. Ha eventuelt litt vann i sausen hvis den blir for tykk. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt før servering.
- Tomatraita: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Bland tomaten og raitaen i en serveringsskål.
- Servering: Fyll tortillalefsene med kålsalaten, kyllingen og raitaen.