Kyllinglår i blåbær- og balsamicosjy, servert med ovnsbakt selleri og grønnkål
30-40
Laktosefri
Glutenfri

Kyllinglår i blåbær- og balsamicosjy, servert med ovnsbakt selleri og grønnkål

Ingredienser

Allergener
 • Selleri

Basisvarer

 • salt
 • pepper
 • olje
 • bakepapir (kan sløyfes)

Kyllinglår med blåbær- og balsamicosjy

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
timian
Timian
1 bunt
sitron
Sitron
1 stk
kyllinglår
Kyllinglår
520 g
blåbærsyltetøy
Blåbærsyltetøy
½ glass
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke

Ovnsbakt selleri og grønnkål

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
rødløk
Rødløk
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g
poteter
Poteter
350 g
Næringsinnhold per porsjon
 • Energi 763 kcal
 • Fett 39 g
 • Karbohydrater 57 g
 • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også piske inn 1 ss smør i sjyen for en rundere smak.

 1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 2. Kyllinglår med blåbær- og balsamicosjy, forberedelse: Skrell og kutt hvitløken og sjalottløken i tynne skiver. Skyll timianen. Skyll sitronen, og finriv litt av skallet (kun det gule) på et rivjern. Del kyllinglårene i to ved leddet, og krydre med salt, pepper og litt av skallet fra sitronen.
 3. Kyllinglår med blåbær- og balsamicosjy: Ha sjalottløken, hvitløken, timianstilkene og kyllingen over i en ildfast form, og drypp over litt olje. Stek det hele i øverste del av ovnen i 25–30 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt.  
 4. Ovnsbakt selleri og grønnkål: Skrell og kutt selleriroten i grove biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll grønnkålen. Skyll og del potetene i to. Fordel potetene, selleriroten og rødløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene under kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av grønnsakenes steketid.  
 5. Kyllinglår med blåbær- og balsamicosjy, fortsettelse: Ta formen med kyllingen ut av ovnen, og løft ut kyllingen. Ha blåbærsyltetøyet, balsamicovinaigretten og saften fra halve sitronen i formen, og bland med sjyen fra kyllingen (se tips). Legg kyllingen tilbake i formen, og stek det hele videre i ovnen i 5 minutter til.
 6. Vel bekomme!