20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Belugalinsesalat med avokado og mangosalsa, toppet med egg og cashewdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- cashewnøtter,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- salt
- olivenolje
Belugalinser
Belugalinser
125 g
Cashewdressing
Lime
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
Vann
¼ dl
Soyasaus (Soya)
1½ ss
Kokte egg
Egg (Egg)
2 stk
Mangosalsa
Mango
½–1 stk
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Chiliflak
1 pakke
Belugalinsesalat
Avokado
1 stk
Tobladssalat
50 g
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
40 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 689 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne salaten med litt koriander før servering.
- Belugalinser: Tilbered linsene som anvist på pakken.
- Cashewdressing: Skyll limen. Finriv limeskallet fra hele limen (kun det grønne) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen halvparten av limeskallet, saften fra halve limen, hvitløken, cashewnøttene, ¼ dl vann og 1½ ss soyasaus i en beholder. Kjør blandingen glatt med en stavmikser, eller i en blender.
- Kokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6–8 minutter
- Mangosalsa: Skrell mangoen og skyll agurken. Kutt mangoen og agurken i terninger. Bland sammen mangoen, agurken, resten av limeskallet, saften fra resten av limen og chiliflakene i en skål. Smak til med olivenolje og salt.
- Belugalinsesalat: Del avokadoen i skiver. Skrell og kutt eggene i to. Legg opp belugalinsene på et serveringsfat. Topp med salaten, mangosalsaen, avokadoen, eggene og peanøttene. Ringle over cashewdressingen før servering.