20-30
Laktosefri
Rødvinsgryte med kvernet storfekjøtt, rotgrønnsaker, sopp og fullkornsris, toppet med sprø urtekrutonger
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Rødvinsgryte
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
200 g
Sjampinjong
100 g
Kjøttdeig
300 g
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Vann
½ dl
Topping
Krutonger (Hvete)
40 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 823 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 79 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke rotgrønnsakene, soppen og løken i en stekepanne med litt smør, og servere dem ved siden av gryteretten.
- Fullkornris: Kok risen som anvist på pakken.
- Rødvinsgryte: Skrell løken, gulrøttene og kålroten, og børst soppen fri for jord. Kutt løken, gulrøttene og kålroten i jevnstore terninger. Del soppen i to hvis de er store.
- Rødvinsgryte, fortsettelse: Varm opp en stor gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett løken, gulrøttene, kålroten og soppen, og stek videre i 3 minutter. Ha i rødvinssausen og ½ dl vann, og kok det hele på lav varme i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Topping: Topp gryten med urtekrutongene ved servering.
- God middag!