30-45
Laktosefri
Glutenfri
Lettsaltet torsk med ovnsbakte gulrøtter, ertepuré og pepperoni- og løksmør
Lettsaltet torsk blir en smaksbombe når den serveres med pepperoni- og løksmør. Resten av tilbehøret gir retten et klassisk og gjenkjennelig preg.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- melk
- salt
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Ovnsbakte gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Lettsaltet torsk
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Ertepuré
Grønne erter
125 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
½ dl
Pepperoni- og løksmør
Sjalottløk
½ stk
Pepperoni
100 g
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 638 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 43 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke potetene i ovnen. Kutt dem i skiver, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem sammen med gulrøttene.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er møre.
- Lettsaltet torsk: Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg.
- Ertepuré: Kok ertene i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil av vannet, og ha i ½ dl melk og 1 ss smør. Kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt.
- Pepperoni- og løksmør: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skjær pepperoniskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele i omtrent 1 minutt til, eller til løken er gyllen.
- Vel bekomme!