Refried beans med lime- og koriandercoleslaw, fullkornstortillaer og avokado
20-30
Laktosefri
Vegetar

Refried beans med lime- og koriandercoleslaw, fullkornstortillaer og avokado

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • hvete

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Refried beans

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl

Coleslaw

koriander
Koriander
½ bunt
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
⅓ pakke
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

fullkornstortillaer
Fullkornstortillaer (Hvete)
1 pakke
syltet rødløk
Syltet rødløk
1 pakke

Guacamole

avokado
Avokado
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½–1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 720 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1 ts kanel eller litt mørk sjokolade når du steker bønnene for en fyldigere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Skrell gulrøttene, løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og den ene gulroten i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Refried beans: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek 1 ts av chipotlemiksen og hele pakken med basilikum- og oregano-krydderet i omtrent 1 minutt. Tilsett gulrotterningene, løken, hvitløken og bønnene, og stek videre i 4–5 minutter. Ha i 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter, til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper. 
  4. Coleslaw: Grovriv den andre gulroten på et rivjern. Skyll korianderen og finhakk den. Bland 2 ss av chilimajonesen og saften fra halve limen i en skål. Krydre med salt og pepper, og tilsett litt av chipotlemiksen. Bland rødkålen, den revne gulroten og korianderen sammen med dressingen. 
  5. Fullkornstortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6 minutter før servering.
  6. Guacamole: Del avokadoen i to. Fjern steinen, og mos avokadokjøttet med en gaffel i en skål. Finhakk hvitløken og chilien. Smak til avokadoen med hvitløken, chilien, saft fra limen og salt og pepper.
  7. Fyll tortillaene med bønnene, og topp med guacamolen, coleslawen og den syltede rødløken.