Stekte fiskekaker med potetmos, fennikelsalat og bacon- og kaperssmør, toppet med revet pepperrot
20-30
Glutenfri

Stekte fiskekaker med potetmos, fennikelsalat og bacon- og kaperssmør, toppet med revet pepperrot

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
½–1 dl

Eple- og fennikelsalat

fennikel
Fennikel
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1½ ss
Sukker
½ ss

Bacon- og kaperssmør

bacon
Bacon
75-150 g
kapers
Kapers
½ glass
Smør (Melk)
2 ss

Stekte fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
480 g

Topping

pepperrot
Pepperrot
½ bit
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 763 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også smake til potetmosen med litt av den revne pepperroten. Hvis det er fennikeldill på fennikelen, kan du finhakke den, og ha den i salaten.

  1. Potetmos: Skrell potetene hvis du vil, og del dem i to. Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  2. Eple- og fennikelsalat: Bland 1½ ss eddik og ½ ss sukker i en stor serveringsskål. Skyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel (se tips). Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha fennikelen og eplet i skålen med dressingen, og bland godt. Smak til med salt og pepper.   
  3. Bacon- og kaperssmør: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 3–4 minutter, til det er gyllent. Ha baconet over i en skål.
  4. Bacon- og kaperssmør, fortsettelse: Smelt 2 ss smør i en kjele, og la smøret småkoke på middels varme i 2–3 minutter, eller til det er nøttebrunt. Ha i baconet og kapersen. La bacon- og kaperssmøret stå på lav varme frem til servering, slik at det holder seg varmt.   
  5. Stekte fiskekaker: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek fiskekakene i fettet fra baconet i 2–3 minutter på hver side.
  6. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  7. Topping: Skrell pepperroten, og finriv den på et rivjern over retten ved servering.