Pannestekt lyrfilet med sellerirotmos, sprøstekt bacon, rosenkål og appelsin, servert med rødvinssaus
30-45
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet med sellerirotmos, sprøstekt bacon, rosenkål og appelsin, servert med rødvinssaus

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • fisk,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke

Sellerirotmos

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke

Bacon, rosenkål og appelsin

rosenkål
Rosenkål
200 g
appelsin
Appelsin
1 stk
bacon
Bacon
150 g

Pannestekt lyrfilet

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 612 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann til sellerirotmosen. 
  2. Ovnsbakte poteter: Kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte og lett gylne. Vend inn potetkrydderet før servering.  
  3. Sellerirotmos: Skrell og kutt selleriroten i grove biter. Skrell hvitløken. Kok selleriroten og hvitløken i vannet fra punkt 1 i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.   
  4. Rødvinssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering. Rør om av og til, slik at sausen ikke svir seg. 
  5. Bacon, rosenkål og appelsin: Kutt rosenkålen i fire. Kutt av skallet på appelsinen, og kutt den i båter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og stek baconet og rosenkålen i omtrent 5 minutter, til de er lett gylne. Bland inn appelsinen når det gjenstår 1 minutt av steketiden. Ha det hele over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie.    
  6. Sellerirotmos, fortsettelse: Hell vannet av selleriroten, og la den dampe fra seg i omtrent ett minutt. Bruk en visp eller stapper, og mos det hele med 1 ss smør. Tilsett 1 dl melk, litt og litt, til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  7. Pannestekt lyrfilet: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje og eventuelle rester av baconfettet. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Krydre med litt salt og pepper. Ha baconet, rosenkålen og appelsinen tilbake i pannen med fisken ved servering.