30-45
Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt lyrfilet med sellerirotmos, sprøstekt bacon, rosenkål og appelsin, servert med rødvinssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- fisk,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- melk
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Sellerirotmos
Sellerirot (Selleri)
300 g
Hvitløksfedd
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke
Bacon, rosenkål og appelsin
Rosenkål
200 g
Appelsin
1 stk
Bacon
150 g
Pannestekt lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 612 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann til sellerirotmosen.
- Ovnsbakte poteter: Kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte og lett gylne. Vend inn potetkrydderet før servering.
- Sellerirotmos: Skrell og kutt selleriroten i grove biter. Skrell hvitløken. Kok selleriroten og hvitløken i vannet fra punkt 1 i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Rødvinssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering. Rør om av og til, slik at sausen ikke svir seg.
- Bacon, rosenkål og appelsin: Kutt rosenkålen i fire. Kutt av skallet på appelsinen, og kutt den i båter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og stek baconet og rosenkålen i omtrent 5 minutter, til de er lett gylne. Bland inn appelsinen når det gjenstår 1 minutt av steketiden. Ha det hele over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie.
- Sellerirotmos, fortsettelse: Hell vannet av selleriroten, og la den dampe fra seg i omtrent ett minutt. Bruk en visp eller stapper, og mos det hele med 1 ss smør. Tilsett 1 dl melk, litt og litt, til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Pannestekt lyrfilet: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje og eventuelle rester av baconfettet. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Krydre med litt salt og pepper. Ha baconet, rosenkålen og appelsinen tilbake i pannen med fisken ved servering.