Chorizokjøttboller i tomatsaus med urter og linguine, servert med ruccola og Grana Padano
20-30
Laktosefri

Chorizokjøttboller i tomatsaus med urter og linguine, servert med ruccola og Grana Padano

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Tomatsaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½-1 stk
gul paprika
Gul paprika
1 stk
moste tomater
Moste tomater
350 ml
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke

Chorizokjøttboller

chorizodeig
Chorizodeig
300 g

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 775 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha delte cherrytomater og ristede pinjekjerner i ruccolasalaten.

  1. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken. 
  2. Tomatsaus: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i store terninger.  
  3. Tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken, hvitløken og paprikaen i 2–3 minutter. Tilsett de moste tomatene og basilikum- og oreganokrydderet, og la det hele koke i 5–6 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. 
  4. Chorizokjøttboller: Form små kjøttboller av chorizodeigen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 1–2 minutter på alle sider, til de har en jevn stekeskorpe. Ha kjøttbollene over i tomatsausen, og la dem småkoke på lav varme i 2–3 minutter.  
  5. Tilbehør: Skyll ruccolaen i kaldt vann, og ha den i en serveringsskål. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Topp retten med ruccolaen og osten ved servering.