Meksikansk sprøbakt laksefilet med avokadokrem, ovnsbakte grønnsaker, rømme og tomatsalsa
30-45
Glutenfri

Meksikansk sprøbakt laksefilet med avokadokrem, ovnsbakte grønnsaker, rømme og tomatsalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
rød paprika
Rød paprika
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
persille
Persille
1 pakke

Meksikansk sprøbakt laksefilet

mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
½ pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
¼–½ pakke
panering
Panering
35 g
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Avokadokrem, rømme og tomatsalsa

avokado
Avokado
1 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
lime
Lime
1 stk
tomatsalsa
Tomatsalsa
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 925 kcal
  • Fett 56 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek laksen i stekepannen med det meksikanske grillkydderet og chipotlemiksen. Dryss pankoen over potetene i ovnen for ekstra krønsj.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll potetene og paprikaen, og skrell løken. Kutt potetene, paprikaen og løken i skiver, og fordel alt utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet nederst i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. Finhakk persillen, og dryss den over grønnsakene ved servering. 
  3. Meksikansk sprøbakt laksefilet: Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn det meksikanske grillkrydderet, chipotlemiksen, og paneringen. Fordel laksestykkene utover en ildfast form med bakepapir, og fordel smør- og paneringblandingen over fisken. Stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 12 minutter, eller til fisken er sprø på toppen, og har en rosa kjerne.   
  4. Avokadokrem: Kutt limen i båter. Del avokadoen, og fjern stenen. Ta ut avokadokjøttet med en spiseskje, og ha det i en serveringsskål. Mos eller miks avokadokjøttet til en krem sammen med 1 ss rømme. Smak til avokadokremen med litt saft fra limen og litt salt.   
  5. Server resten av rømmen, tomatsalsaen og limebåtene til retten.