15-20
Glutenfri
Grove karbonader i peppersaus med smørstekt blomkål, servert med rotmos
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
Rotmos
Rotmos (Melk, Laktose)
500 g
Grove karbonader i peppersaus
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Peppersaus (Melk, Laktose)
1 pakke
Smørstekt blomkål
Blomkål
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 818 kcal
- Fett 52 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Blomkålbukettene kan også stekes i ovn om du ønsker mindre arbeid. Fordel blomkålen utover et stekebrett med bakepapir, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen på 200 grader i 15–20 minutter.
- Rotmos: Legg posen med rotmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–15 minutter.
- Grove karbonader i peppersaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side. Ha i peppersausen, og gi det hele et lite oppkok (se tips).
- Smørstekt blomkål: Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek blomkålbukettene i 4–5 minutter. Smak til med salt.
- Vel bekomme!