Grove karbonader i peppersaus med smørstekt blomkål, servert med rotmos
15-20
Glutenfri

Grove karbonader i peppersaus med smørstekt blomkål, servert med rotmos

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt

Rotmos

rotmos
Rotmos (Melk, Laktose)
500 g

Grove karbonader i peppersaus

grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
peppersaus
Peppersaus (Melk, Laktose)
1 pakke

Smørstekt blomkål

blomkål
Blomkål
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 818 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Blomkålbukettene kan også stekes i ovn om du ønsker mindre arbeid. Fordel blomkålen utover et stekebrett med bakepapir, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen på 200 grader i 15–20 minutter.

  1. Rotmos: Legg posen med rotmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–15 minutter. 
  2. Grove karbonader i peppersaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side. Ha i peppersausen, og gi det hele et lite oppkok (se tips).
  3. Smørstekt blomkål: Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek blomkålbukettene i 4–5 minutter. Smak til med salt.
  4. Vel bekomme!