Maistortillaer med chilistekt grønnkål og sellerirot, toppet med fetaost og salsa verde
30-40
Glutenfri
Vegetar

Maistortillaer med chilistekt grønnkål og sellerirot, toppet med fetaost og salsa verde

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Ovnsbakt sellerirot og kikerter

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
kikerter
Kikerter
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke

Chilistekt grønnkål

gul løk
Gul løk
½ stk
grønnkål
Grønnkål
100 g
chiliflak
Chiliflak
1 pakke

Maistortillaer og tilbehør

maistortillaer
Maistortillaer
10 stk
lime
Lime
1 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke
salsa verde
Salsa verde
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 687 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med fersk koriander og jalapeño.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt sellerirot og kikerter: Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Fordel selleriroten utover den ene siden av et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Hell vannet av kikertene, og skyll de i kaldt vann. Fordel kikertene utover den andre siden av stekebrettet, og vend inn litt olje og chipotlemiksen. Stek selleriroten og kikertene midt i ovnen i 15–20 minutter.
  3. Chilistekt grønnkål: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 5–6 minutter, til den er gyllen. Ha i grønnkålen og ½ ts chiliflak. Stek det hele i omtrent 3 minutter. Bland inn den ovnsbakte selleriroten. Smak til med salt og pepper.
  4. Maistortillaer: Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
  5. Tilbehør: Kutt limen i båter. Fyll tortillaene med den chilistekte grønnkålen, selleriroten, kikertene, saft fra limen, fetaosten, srirachasausen og salsa verden.