Svinekam i steinsoppsaus, med kokte poteter og ovnsbakte grønnsaker
15-20
Glutenfri

Svinekam i steinsoppsaus, med kokte poteter og ovnsbakte grønnsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • smør

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Ovnsbakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
brokkoli
Brokkoli
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk

Svinekam i steinsoppsaus

aromasopp
Aromasopp
100 g
mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
steinsoppsaus
Steinsoppsaus (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 771 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 44 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til steinsoppsausen med 1 ss soyasaus for ekstra god smak!

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.
  4. Svinekam i steinsoppsaus: Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Legg den over i en skål. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i noen minutter før servering.
  5. Svinekam i steinsoppsaus, fortsettelse: Kok opp ½ dl vann i stekepannen fra punkt 4, så du får med smakene fra kjøttet. Tilsett steinsoppsausen, og kok opp. Ha kjøttet og soppen over i sausen.
  6. Vel bekomme!