30-45
Timiankrydret okseculotte med hasselbackpoteter, smørglasert kål med appelsin og soppsaus
Sous vide okseculotte er oksekjøtt kokt i vakuum over flere timer. Resultatet er mørt og smakfullt kjøtt som kun trenger en rask oppvarming.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
Hasselbackpoteter
Hvitløksfedd
½ stk
Poteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss
Timiankrydret okseculotte
Culotte sous vide
300 g
Timian
½ bunt
Smørglasert kål med appelsin
Rosenkål
200 g
Appelsin
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Hvitløksfedd
½ stk
Smør (Melk)
½ ss
Soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Topping
Timian
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 550 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp omtrent 2 liter vann i en stor kjele.
- Hasselbackpoteter: Skrell og finhakk hele hvitløken. Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen. Ha potetene i en ildfast form, vend inn litt olje, salt og pepper, og sett formen midt i ovnen. Skru ned varmen på ovnen til 210 grader når potetene har stekt i 20 minutter. Fordel halvparten av hvitløken og en liten klatt smør på hver potet, og stek videre i 8–10 minutter (se tips).
- Timiankrydret okseculotte: Skru av varmen på vannet fra punkt 1, og legg i pakken med kjøtt. La kjøttet trekke i 5 minutter. Finhakk halvparten av timianen.
- Smørglasert kål med appelsin: Rens og del rosenkålen i to. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen og rosenkålen i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett ½ ss smør og resten av hvitløken, og stek videre i 1 minutt. Vend inn appelsinterningene helt til slutt.
- Timiankrydret okseculotte, fortsettelse: Løft pakken med kjøtt opp fra kjelen, og ta ut kjøttet fra pakken. Tørk kjøttet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Krydre kjøttet med salt, pepper og den finhakkede timianen på alle sider. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.
- Soppsaus: Varm opp soppsausen i en kjele på middels varme under omrøring.
- Servering: Skjær kjøttet i skiver. Pynt retten med resten av timianen.