Daddelglasert kyllingfilet med sommerlig agurksalat, garam masalaris, sprø topping og raita
15-20
Glutenfri

Daddelglasert kyllingfilet med sommerlig agurksalat, garam masalaris, sprø topping og raita

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Garam masalaris

Basmatiris
135 g
garam masala
Garam masala
½ pakke

Sommerlig agurksalat

agurk
Agurk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
lime
Lime
1 stk

Daddelglasert kylling

gul løk
Gul løk
1 stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
daddelchutney
Daddelchutney
1 glass
Vann
1 dl

Tilbehør

raita
Raita (Melk, Laktose)
½ pakke
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 727 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 93 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tre gjerne kyllingbitene på grillspyd, og grill dem ute hvis været tillater det. Raitaen kan vendes inn i agurksalaten hvis du ønsker mer smak på salaten.

  1. Garam masalaris: Kok risen etter anvisningen på pakken sammen med garam masalakrydderet. 
  2. Sommerlig agurksalat: Skyll agurken og tomaten. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Del tomaten i to, og kutt den i tynne skiver. Ha agurk- og tomatskivene i en bolle, og klem over saften fra limen. Krydre med salt og pepper, og vend det hele sammen.    
  3. Daddelglasert kylling: Skrell og kutt løken i centimetertykke strimler. Del kyllingen i mindre biter hvis du vil. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, til den er gyllen. 
  4. Daddelglasert kylling, fortsettelse: Tilsett løken og stek videre i omtrent 1 minutt. Skru ned varmen til middels. Vend inn daddelchutneyen og 1 dl vann, og kok det hele i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper.    
  5. Tilbehør: Ha raitaen i en serveringsskål. Rist gjerne kjerneblandingen i omtrent 1 minutt i en tørr stekepanne.
  6. Servering: Server kyllingen med risen, agurksalaten, kjerneblandingen og raitaen.