30-45
Laktosefri
Marrokkansk lammegryte i krydret tomatsaus med bulgur, tranebær og mandler
Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- mandler,
- nøtter
Basisvarer
- olivenolje
- vann
- olje
- salt
- pepper
Marokkansk lammegryte
Honning
1 pakke
Røkt chilimix
⅓ pakke
Mørkokt lammebog
500 g
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Tomatpuré
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
½ pakke
Olivenolje
2 ss
Vann
4 dl
Bulgur med tranebær
Bulgur (Hvete)
125 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Tranebær
½ pakke
Tilbehør
Mynte
1 bunt
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 876 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist mandelskivene i en tørr og middels varm stekepanne, til de får litt farge. Hvis du har sitron hjemme, er det godt å presse litt sitronsaft over retten. En spiseskje smør er godt i bulguren!
- Marokkansk lammegryte, forberedelse: Bland honningen, 2 ss olivenolje og ⅓ pakke av chilikrydderet til en marinade i en skål. Bland kjøttet med marinaden på en tallerken. Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger.
- Marokkansk lammegryte: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet, løken og gulrøttene i 2 minutter.
- Marokkansk lammegryte, fortsettelse: Tilsett tomatpuréen, hønsebuljongen, det tyrkiske krydderet og 4 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk på middels lav varme i 20 minutter. Rør om underveis, så gryten ikke svir seg. Ta av lokket, og kok gryten uten lokk i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chilikrydder.
- Bulgur med tranebær: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men tilsett det tyrkiske krydderet i kokevannet. Vend inn tranebærene når bulguren er ferdigkokt.
- Tilbehør: Skyll, rist og grovhakk mynten. Topp retten med mandelskivene og mynten.
- God middag!