Wok med strimlet svinefilet i soya- og ingefærsaus med pak choy, minimais og jasminris
15-20
Laktosefri

Wok med strimlet svinefilet i soya- og ingefærsaus med pak choy, minimais og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Stekte svinestrimler

strimlet ytrefilet av svin
Strimlet ytrefilet av svin
300 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
¾ pakke

Wokkede grønnsaker

maisstivelse
Maisstivelse
¼ pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
rødløk
Rødløk
½–1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
minimais
Minimais
125 g
Vann
½ dl

Topping

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 683 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i 1–2 minutter for en nøtteaktig og god smak.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Stekte svinestrimler: Bland kjøttet sammen med ingefærblandingen, litt salt og ¾ av pakken med maisstivelsen i en bolle. Varm opp en vid stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i rikelig med olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en gyllen stekeskorpe. Stek gjerne kjøttet i to omganger slik at det blir stekt og ikke kokt. Legg kjøttet over på et fat.
  3. Wokkede grønnsaker: Bland resten av maisstivelsen fra punkt 2 med ½ dl vann, grønnsaksbuljongen og soya- og ingefærsausen i et litermål. Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll og kutt pak choyen i strimler. Del minimaisen i to på langs. Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 2, og stek rødløken, pak choyen og minimiasen i 2–3 minutter. Tilsett soya- og ingefærblandingen, og kok opp. La det småkoke i 2 minutter, og vend inn kjøttet.
  4. Topping: Topp retten med sesamfrøene ved servering (se tips).