Tempuraseisalat med jasminris, spicy avokadochunks, sesamfrø og ponzusaus
4.02 (362)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
Jasminris
135 g
Tempurasei
330 g
Avokado
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Sesamfrø
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 777 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 99 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil gjøre retten mer barnevennlig, kan du servere chiliflakene ved siden av.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til fisken er gjennomvarm og paneringen er sprø. Snu fisken en gang under steketiden for sprøere panering.
Kutt avokadoen i to, fjern steinen, og løft ut avokadokjøttet med en skje. Kutt avokadokjøttet i store terninger. Ha avokadoterningene i en bolle, vend inn 1 ss olivenolje, og krydre med salt og ønsket mengde av chiliflakene (se tips). Kutt limen i to, og klem saften fra den ene halvdelen over avokadochunksene. Kutt resten av limen i båter.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i tynne strimler med en skarp kniv eller mandolin, eller grovriv dem på et rivjern. Bland gulrotstrimlene og kålsalaten i en bolle. Klem gjerne litt limesaft over salaten.
Ha kålsalaten på tallerkener. Kutt tempuraseien i biter, og legg bitene oppå salaten. Topp med avokadochunksene, og dryss over sesamfrøene. Server ponzusausen og limebåtene til retten.
God middag!