15-20
Meksikanske fiskepinner med ovnsbakte poteter, kremet maissalat og ingefærstekt brokkoli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Meksikanske fiskepinner og ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Meksikanske fiskepinner (Fisk, Hvete)
400 g
Kremet maissalat
Mais
1 pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Lime
½ stk
Ingefærstekt brokkoli
Ingefær
1 bit
Brokkoli
1 stk
Smør (Melk)
1 ts
Tilbehør
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 782 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket vårløk eller koriander i mais- og ertesalaten.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Meksikanske fiskepinner og ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Fordel fiskepinnene utover den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 12 minutter av potetenes steketid, og stek dem ferdig med potetene.
- Kremet maissalat: Sil laken av maisen. Ha maisen over i en serveringsskål, og vend inn crème fraîchen. Smak til med saften fra den halve limen, salt og pepper.
- Ingefærstekt brokkoli: Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i skiver.
- Ingefærstekt brokkoli, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek brokkolien i 4–5 minutter, til den er gyllen. Skru ned til middels høy varme, og bland inn ønsket mengde av ingefæren. Stek det hele videre i 30 sekunder. Smak til med salt.
- Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.