20-30
Glutenfri
Laktosefri
Ovnsbakt lyrfilet og farget blomkål med hjemmelaget potetmos og soyasmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- melk
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetmos
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl
Ovnsbakt lyrfilet og farget blomkål
Farget blomkål
1 stk
Lyrfilet (Fisk)
375 g
Soyasmør
Sjalottløk
½–1 stk
Gressløk
1 bunt
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 443 kcal
- Fett 14 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finrevet ingefær eller limeskall i soyasmøret for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetmos: Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakt blomkål: Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til til den er lett gyllen.
- Ovnsbakt lyrfilet: Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, over eller under blomkålen, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Soyasmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk ønsket mengde av gressløken. Smelt omtrent 2 ss smør i en liten kjele på middels varme i omtrent 3 minutter, til smøret er nøttebrunt. Ta kjelen av platen, og vend inn sjalottløken og 1 ss soyasaus. Vend inn gressløken rett før servering.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- God middag!