25-35
Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt seifilet med grønnkålspoteter, dillstekte rotgrønnsaker og rødvinssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Grønnkålspoteter
Poteter
350 g
Strimlet grønnkål
50 g
Dillstekte rotgrønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Dill
½ bunt
Smør (Melk)
½ ss
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Pannestekt seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
Servering
Dill
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 482 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 48 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rotgrønnsakene kan stekes i ovnen sammen med potetene hvis du ønsker en enklere tilberedning.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Grønnkålspoteter: Skyll og kutt potetene i skiver. Ha potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Dillstekte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i jevnstore terninger. Skyll og tørk dillen, og grovhakk halvparten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsaksterningene i omtrent 15 minutter. Vend inn den grovhakkede dillen og ½ ss smør mot slutten av steketiden, og krydre med salt og pepper.
- Rødvinssaus: Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme.
- Grønnkålspoteter, fortsettelse: Ta ut potetene fra ovnen, og vend inn grønnkålstrimlene. Stek potetene og grønnkålen videre i ovnen i omtrent 5 minutter.
- Pannestekt seifilet: Skyll og tørk fisken, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side.
- Servering: Plukk resten av dillen fra stilkene, og pynt retten med dillen ved servering.