Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Pico de gallo
Tomater
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
2 ss
Kyllingfajitas
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Tacokrydder
½–1 pakke
Lime
½ stk
Tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
4 stk
Tilbehør
Lime
1 stk
Koriander
½ bunt
Guacamole
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 920 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne opp oste- eller grønnsaksrester i denne retten.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Pico de gallo: Skyll og kutt tomatene i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Finhakk ønsket mengde av chilien. Skrap ut frøene hvis du ikke vil ha en alt for sterk pico de gallo. Skyll og grovhakk all korianderen. Kutt limen i to. Ha tomatene, sjalottløken, chilien, halvparten av korianderen og 2 ss olivenolje i en serveringsbolle. Vend det godt sammen. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
- Kyllingfajitas: Rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og finhakk rødløken. Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i to minutter. Skru ned varmen til middels høy, og tilsett paprikaen, rødløken, ingefærblandingen og tacokrydderet. Stek det hele i 6–8 minutter. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
- Tortillalefser: Pakk inn tortillalefsene inn i bakepapir, og tilbered dem som angitt på pakken.
- Servering: Kutt limen i båter, og server båtene, resten av korianderen, pico de galloen og guacamolen til retten.