15-20
Laktosefri
Thai rød curry med eggenudler, laks, gulrøtter og pak choy
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- salt
Thai rød curry
Laksefilet (Fisk)
300 g
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Maisstivelse
1 ss
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokosmelk
1 stor boks
Currypaste
1 pakke
Grønne erter
125 g
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Vann
2 ½ dl
Sukker
½ ts
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1125 kcal
- Fett 69 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å unngå at laksen går litt i oppløsning i suppen, kan du steke lakseterningene for seg selv i en stekepanne og servere ved siden.
- Thai rød curry: Del fisken i små terninger, og dryss over litt salt. Skrell gulroten og skyll pak choyen. Del gulroten og pak choyen i skiver. Ha 2 ½ dl vann, 1 ss maisstivelse, grønnsaksbuljongen og kokosmelken i en kjele og kok opp under omrøring. Ha i 1 ts currypaste og juster med mer ettersom hvor sterk du ønsker curryen. La curryen småkoke i 3–5 minutter, mens du koker nudlene.
- Eggnudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Thai rød curry, fortsettelse: Ha gulrøttene og pak choyen i gryta og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Ha så i fisken og ertene, og la fisken trekke under kokepunktet i 2–3 minutter (se tips). Tilsett sesam- og chilisausen det siste minuttet, og smak til med ½ ts sukker.
- God middag!